top of page

NIEUWS

Banden wissel weken

Het is weer tijd om uw banden te wisselen

 

Maak daarom tijdig een afspraak! 

 

Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer  0174-417798.

De auto af en toe laten uitlijnen is raadzaam, zeker na montage van nieuwe banden. Hierbij worden alle wielstanden gecontroleerd en volgens fabrieksspecificaties afgesteld. Daardoor spoort de auto goed en heeft hij een wegligging zoals de fabrikant bedoelt. Het voorkomt tevens dat de banden scheef afslijten, wat nadelig kan zijn voor de wegligging en levenduur van de band.

Veranderingen benzine en diesel per 12 oktober 2019

Op 12 oktober 2019 wordt in de gehele EU een nieuw systeem voor de aanduiding van benzine en diesel ingevoerd. Het gaat om nieuwe benamingen en symbolen voor brandstoffen. Dat betekent misschien even opletten bij de pomp.

De vertrouwde groene (benzine) en zwarte (diesel) stickers die nu worden gebruikt, zullen verdwijnen. Hiervoor komen witte stickers in de plaats.

De verschillende soorten benzine worden bij de pomp voortaan aangegeven met een witte ronde sticker met daarin het soort benzine vermeld.

Wat nu Euro 95 heet, wordt E10 of E5 waarbij het getal staat voor het percentage ethanol dat is bijgemengd. In de loop van 2019 wordt dit percentage steeds meer opgevoerd naar 10% en houden we alleen E10 benzine over. E85 is een speciale benzine die alleen geschikt is voor auto´s  met een flex fuel motor.

Let op: E10 zegt alleen iets over het aandeel ethanol in de benzine. Daarnaast is het van belang dat je het goede octaangehalte kiest; 95 of 98. De meeste auto´s gebruiken overigens 95.

brandstof-verandering-benzine-10102018.j

Twijfelt u welke benzine u moet tanken of wilt u meer informatie, 

Bandenspanningscheck

Check de bandenspanning van de auto eens per maand. Dit is belangrijk; een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofgebruik, maar ook voor de wegligging. Een te zachte band wordt sneller heet, waardoor er meer kans is op een klapband. Teveel lucht in de band is ook niet goed. De juiste bandenspanning staat in het instructieboekje, op een sticker in het portier of aan de binnenkant van de tankklep.

Bij twijfel; rijdt u even langs en onze monteurs zorgen voor de juiste spanning!

Nieuw bij Autoservice de Voogd!

Wanneer u gaat tanken, weet u dan aan welke kant de tankdop zit?

 

Voordat u met uw hoofd uit het raam gaat hangen; kijk eens naar het tankicoontje op het dashboard. Als het slangetje rechts zit, zit de tankdop in de meeste gevallen ook rechts en andersom. Bij sommige auto’s is het icoontje bovendien voorzien van een pijltje dat in de goede richting wijst.

De nieuwe kentekencard,

dat zit goed!

Vanaf 1 januari 2014 geeft RDW geen papieren kentekenbewijs meer af, maar een kentekencard. Deze nieuwe kentekencard is veilig, handzaam en van deze tijd.Ook verkleint de centrale afgifte van de kentekencards de kans op fraude.                                                                              

Op het kentekencard staan gegevens van uzelf en uw voertuig zoals die in het kentekenregister zijn vastgelegd.

 

Als u een papieren kentekenbewijs heeft, hoeft u niets te doen. U krijgt het kentekenbewijs op creditcardformaat vanzelf als u een nieuw of gebruikt voertuig aanschaft. Of als u bij verlies of beschadiging van uw kentekenbewijs een vervangend kentekenbewijs aanvraagt.

bottom of page